Субота
04.05.2024
10:40
...
Національна дитяча гаряча лінія
...
Національна гаряча лінія
Форма входу
Категорії розділу
Шкільні події та свята [93]
Державні свята [14]
Бібліотечні заходи [15]
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Середня загальноосвітня школа № 5 ім.Г.Романової
Головна » 2013 » Грудень » 5 » Семінар заступників директорів
21:37
Семінар заступників директорів

Процес навчання – це постійний рух вперед, складовими якого є самопізнання, самовдосконалення, обмін досвідом та представлення широкому загалу результатів своєї діяльності. Лише за цих умов можливий ПРОГРЕС та РОЗВИТОК! Саме для обміну досвідом та презентації своєї діяльності 25 листопада 2013 р. в КЗ «СЗШ № 5 ім. Г. Романової м. Дніпродзержинська» відбувся науково-практичний семінар для заступників директорів з навчально-виховної роботи, який об’єднав у плідній співпраці педагогів, учнів та гостей школи. Відкрився семінар виступом  спеціаліста інспекторсько-методичної служби управління освіти і науки Дніпродзержинської міської ради Ващенко Валентини Андріївни. Директор школи Романко Тетяна Василівна познайомила присутніх з діяльністю та досягненнями педагогічного та учнівського колективу, історією навчального закладу та перспективами  його розвитку.  
     Тема семінару була актуальною, як ніколи – «Створення інформаційно-розвиваючого освітнього простору для формування креативної особистості вчителя та учнів». І дійсно, як в сучасних умовах навчати дітей, щоб їм це було корисно, цікаво і вони  відчували себе частиною цивілізованого світу, який невпинно прогресує? Як спланувати свою діяльність педагогу, щоб в умовах інформаційного суспільства не здаватися дітям «прибульцем з минулого», а впевнено та ефективно використовувати в своїй роботі інформаційно-комунікативні технології? Варіанти відповідей на ці питання і спробував дати наш креативний та дружний колектив.

     Заступники директора з з навчально-виховної роботи нашої школи Беган О.Г та Циба Т.М. ознайомили присутніх з системою роботи школи по впровадженню Всеукраїнського науково-педагогічного проекту «Росток» та підходами до реалізації Всеукраїнської програми «Освіта для сталого розвитку», а також презентували проект «Використання інформаційно-компютерних технологій на уроках при виконанні практичної частини навчальних курсів».

     Учасникам семінару були презентовані сім уроків та два позаурочних заходи, а саме: урок хімії в 10-А класі (вчитель – Горєва Т.В.), урок інформаційної культури в 1-А класі (вчитель – Смоляр А.А.), урок української літератури в 11-А класі (вчитель – Шалаєва О.В.), урок математики в 2-В класі (вчитель – Шурай Н.М.), урок українського читання в 2-Б класі (вчитель – Глоба Л.Й.), урок математики в 5-В класі (вчитель – Нюшкова Л.В.), урок з навколишнього світу у 2-А класі (вчитель – Синицька І.М.), засідання екологічного гуртка (вчитель – Лукашова Р.О.) та засідання «Англійського клубу» (вчитель – Погрібна О.В.). Кожен урок відрізнявся різноманітністю форм та засобів навчання, цікавими дослідницькими формами роботи, влучними, яскравими відповідями та творчим підходом до обраної теми.

     Надалі заступники директорів з НВР були об’єднані у чотири групи, кожна з яких отримала завдання – розробити та презентувати «Методичний бюлетень» на одну з тем: «Підсумкове засідання атестаційної комісії. Методичне портфоліо вчителя», «Засідання методичної ради: «Адаптація п’ятикласників до навчання у школі ІІ ступеня», «Засідання педагогічної ради школи: «Реалізація державних стандартів освіти в навчальному закладі», «Робота методичного обєднання вчителів природничо-математичних наук в галузі підготовки учнів до успішного складання ДПА та ЗНО».

     Втомлених, але задоволених успішною спільною працею учасників семінару зустріла практичний психолог нашої школи Єхалова Л.В., яка провела легкий, але корисний тренінг «Педагогічна рефлексія».
     Майже п’ять годин напруженої інтелектуально-творчої діяльності не минули дарма – спостерігаючи за учасниками весь цей час, я впевнена, кожен знайшов для себе чимало цікавого та корисного у розмаїтті представлених на семінарі форм діяльності.
     Надзвичайно приємною була висока оцінка, надана діяльності нашого закладу заступниками директорів шкіл міста та спеціалістом інспекторсько-методичної служби УОіН Дніпродзержинської міської ради Ващенко В.А.


Червяченко І.В., класний керівник 10-А класу,

вчитель суспільствознавчих дисциплін

КЗ «СЗШ № 5 ім. Г. Романової м. Дніпродзержинська»

Категорія: Шкільні події та свята | Переглядів: 765 | Додав: Росток5_2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: